http://www.itanalyst.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/ita_head_1gk-is-90.pnglink
http://www.itanalyst.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/ita_head_2gk-is-90.pnglink
http://www.itanalyst.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/ita_head_3gk-is-90.pnglink
http://www.itanalyst.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/ita_head_4gk-is-90.pnglink
«
»
Ön itt van: Home Kapcsolat Felhasználási feltételek

Felhasználási feltételek

Alábbiakban Ön és az IT Analyst Solutions Kft. között létrejött jogi megállapodás feltételei olvashatóak. A weboldal elérésével, böngészésével és használatával Ön elismeri, hogy elolvasta, megértette és magára nézve kötelezőnek fogadja el a következő feltételeket, továbbá eleget tesz az abban foglaltaknak. Amennyiben nem fogadja el ezen feltételeket, kérjük NE használja ezt a weboldalt.

Az IT Analyst Solutions Kft. fenntartja a jogot a Felhasználási feltételek, valamint az oldalon szereplő bármely más információ, termékek, szolgáltatások illetve programok előzetes, értesítés nélküli módosítására, fejlesztésére és változtatására.

A SZOLGÁLTATÁSOK LEÍRÁSA

Az IT Analyst Solutions Kft. webes eszközei segítségével különböző forrásokhoz biztosít Önnek hozzáférést. Ezek között vannak forrásanyagok, dokumentációk, esettanulmányok, termékinformációk, fejlesztői segédeszközök, szabad és korlátozott felhasználású programok valamint kommunikációs fórumok (gyűjtőnéven: „Információs szolgáltatások”). Az Információs szolgáltatások (beleértve azok minden frissítését, továbbfejlesztését, új funkcióját és/vagy új webes eszközök hozzáadását) a Felhasználási feltételek hatálya alá tartozik.

A FELHASZNÁLÁS KORLÁTOZÁSA MAGÁNJELLEGŰ, NEM KERESKEDELMI CÉLOKRA

Az Információs szolgáltatásokat magánjellegű, nem kereskedelmi célú felhasználásra tesszük közzé. Az ettől eltérő eseteket külön feltüntetjük. Ezek módosítása, másolása, terjesztése, továbbítása, reprodukálása, közétele, továbbértékesítése, származtatott munkára történő felhasználása és átruházása  kizárólag az IT Analyst Solutions Kft. előzetes írásos hozzájárulásával lehetséges.

A SZEMÉLYES ADATOK BIZALMAS KEZELÉSE ÉS VÉDELME

Többféle helyzetben dönthet úgy, hogy közvetlenül megadja nekünk személyes adatait. Megadhatja például nevét és elérési adatait azért, hogy kapcsolatba tudjunk lépni Önnel, hogy feldolgozhassunk egy megrendelését, vagy szolgáltatást nyújthassunk, üzletet köthessünk.

Ugyanígy megadhatja hitelkártya-adatait, ha vásárolni szeretne, vagy részletesen leírhatja iskolai végzettségét és szakmai tapasztalatát, ha azt szeretné, hogy az itanalyst.hu-nál kínálkozó aktuális álláslehetőségek esetén Önt is számításba vegyék.

Ha úgy nyilatkozik, hogy nem szeretné, hogy az adatokat egyéb kapcsolatfelvételre használjuk a kérése teljesítésén túl, akkor tiszteletben fogjuk tartani kérését.

Az is megtörténhet, hogy különféle technológiák segítségével információkat gyűjtünk arról, hogyan használja webhelyünket. Ha például ellátogat a weboldalukra, naplózunk bizonyos - az Ön böngészője által elküldött - adatokat (pl. böngészőtípus, nyelvi beállítások, használati idő, hivatkozási webhely-címek). Azt is feljegyezhetjük, milyen oldalakat nézett meg a webhelyünkön és milyen egyéb műveleteket végzett eközben. Az ilyen módon történő információszerzéssel statisztikákat készítünk webhelyünk használatáról és hatékonyságáról, személyre szabhatjuk, hogy Ön mivel találkozik webhelyeinken (használati élmény) és a közöttünk zajló interakciót is.

A begyűjtött adatokkal (akár közvetlenül, akár közvetve szereztük ezeket) kombinációjával folyamatosan fejlesztjük, javítjuk oldalainkat, hogy jobban személyre szabhassuk az Önnel folytatott interakciókat.

Ha kérdése merülne fel a személyes adatok védelmével, vagy az információk kezelésével kapcsolatban, akkor küldjön e-mailt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

AZ IT Analyst Solutions Kft. A WEBHELYEN ELÉRHETŐ DOKUMENTUMOKRA VONATKOZÓ FIGYELMEZTETÉS Az Információs szolgáltatásokból származó Dokumentumok (tanulmányok, sajtóközlemények, adattáblázatok és gyakori kérdések) felhasználási jogát a következő feltételekkel adjuk meg:

 1. A Dokumentumok csak tájékoztató jelleggel, személyes és nem kereskedelmi célból használhatók fel, és nem másolhatók, nem tehető közzé irott vagy elektronikus sajtóban, valamint más webhelyen.
 2. A Dokumentumokon semmiféle módosítás nem hajtható végre. Az IT Analyst Solutions Kft. webhelyén megjelenített információk, a védjegyekre, a tisztességtelen piaci versenyre vonatkozó, illetve egyéb jogszabályok hatályai alá esnek, tilos őket részben vagy egészben másolni és utánozni. Az IT Analyst Solutions Kft. webhelyről származó egyetlen embléma, rajz, hang vagy kép sem másolható és nem továbbítható az itanalyst.hu kifejezett írásos engedélye nélkül.
 3. Az Információs szolgáltatás keretei között elérhető információk használatából vagy végrehajtásából, vagy azzal kapcsolatban keletkező bármiféle speciális, közvetett vagy közvetlen kárért, amely használatkiesésből, adatvesztésből vagy elmaradt profitból származik, az itanalyst.hu nem tehető felelőssé.

AZ itanalyst.hu WEBHELYEN ELÉRHETŐ SZOFTVEREKRE VONATKOZÓ FIGYELMEZTETÉS

Az Információs szolgáltatások keretei között letölthető összes szoftver a szerzői jogvédelem hatálya alá esik, a szoftverek használatára a szoftvert kísérő vagy ahhoz mellékelt végfelhasználói licencszerződés feltételei vonatkoznak. A végfelhasználók a Szoftver telepítésével a Licencszerződésben foglalt feltételeket elfogadják.

A Szoftverek bármiféle, a Licencszerződésbe ütköző másolása vagy továbbterjesztése törvénysértésnek minősül, így súlyos polgári peres és büntetőjogi következményeket vonhat maga után. A fenti rendelkezés megsértőivel szemben a szükséges és lehetséges jogi lépéseket megteszünk.

A fentiek korlátozása nélkül, kifejezetten tilos a szoftverek más kiszolgálóra vagy helyre történő továbbítása reprodukció vagy továbbfejlesztés céljából, hacsak a szoftverhez mellékelt licence szerződés kifejezetten ezt nem engedélyezi.

A szoftverhez csak az esetlegesen a licence szerződésben foglalt feltételek szerinti garanciát biztosítjuk. Az IT Analyst Solutions Kft. ezúton kijelenti, hogy a licencszerződésben foglalt garancián kívül semmiféle garanciát vagy feltételt nem vállal a szoftverekkel kapcsolatban, beleértve a forgalomba hozatalra vonatkozó garanciákat és feltételeket.

Amennyiben az IT Analyst Solutions Kft. információs szolgáltatásai során az Ön kényelmét szolgáló eszközöket, segédprogramokat tesz elérhetővé felhasználás céljára, az IT Analyst Solutions Kft. semmiféle biztosítékot nem nyújt az eszközök használatából származó eredmények és kimenetek pontosságára vonatkozóan. A Szolgáltatások keretei között letölthető összes szoftvert a hatályos magyar Szerzői Jogi Törvény védi.

TÖRVÉNYTELEN ÉS TILTOTT FELHASZNÁLÁS KIZÁRÁSA

Az Információs szolgáltatások használatának feltétele, hogy semmiféle törvényellenes vagy a jelen feltételek és figyelmeztetések által tiltott célra nem használható. Tilos bármiféle módon megszerezni (vagy megkísérelni megszerezni) mindenféle olyan anyagot vagy információt, amely nem szándékosan van elérhetővé téve az Információs szolgáltatások keretében.

INFORMÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK HASZNÁLATA

Az Információs szolgáltatások tartalmazhatnak e-mail, hirdetőtábla, csevegő, hírcsoport, fórum, közösségek, személyes weblapok és/vagy egyéb olyan üzenetküldési vagy kommunikációs lehetőségeket, amelyek a másokkal való információcserét teszik lehetővé (egyenként „Kommunikációs szolgáltatás”, együtt „Kommunikációs szolgáltatások”). Alábbiakban Ön vállalja, hogy csak helyénvaló és az adott Kommunikációs szolgáltatáshoz kapcsolódó üzeneteket és anyagokat tesz közzé, küld el és fogad. Valamint nem használja a Kommunikációs szolgáltatásokat a következő célokra:

 • Nem használja a Kommunikációs szolgáltatásokat felmérésekkel, versenyekkel, piramisjátékokkal, lánclevelekkel, szennylevelezéssel vagy bármiféle más ismétlődő vagy kéretlen üzenetekkel kapcsolatban (kereskedelmi vagy egyéb céllal).
 • Nem rágalmaz, gyaláz, zaklat, üldöz, fenyeget másokat, illetve nem sérti mások törvény adta jogait (például az adatvédelemhez és a nyilvánossághoz fűződő jogait). Nem tesz közzé, nem hoz nyilvánosságra és nem terjeszt nem helyénvaló, profán, rágalmazó, obszcén, botrányos vagy törvénysértő témákat, neveket, anyagokat és információkat.
 • Nem tölt fel vagy más úton nem tesz elérhetővé olyan képeket, fényképeket szoftvereket vagy bármiféle más anyagokat tartalmazó fájlokat, amelyek a szellemi tulajdont védő törvények, például a szerzői jogi vagy a kereskedelmi márkavédelmi, vagy az adatvédelemhez és a nyilvánossághoz kapcsolódó jogszabályok védelmét élvezik, kivéve ha birtokában van a vonatkozó jogoknak, vagy rendelkezik fölöttük, illetve ha minden szükséges beleegyezést megszerzett és bemutatott az itanalyst.hu részére a fentiek végrehajtásához.
 • Nem tölt fel vírusokat, trójai falovakat, időbombákat, sérült fájlokat és semmiféle ezekhez hasonló olyan fájlt vagy programot, amely kárt okozhat más számítógépének működésében vagy más személy tulajdonában.
 • Nem hirdet vagy kínál fel eladásra vagy megvételre üzleti célú árukat vagy szolgáltatásokat, kivéve ha az adott Kommunikációs szolgáltatás kifejezetten engedélyezi az effajta üzeneteket.
 • Nem tölt le olyan közzétett információkat, fájlokat, amelyről tudja, illetve nagy valószínűséggel tudható, hogy nem lehet ilyen módon jogszerűen reprodukálni, megjeleníteni, előadni és/vagy terjeszteni.
 • Nem hamisítja meg és nem törli a feltöltött fájlokban foglalt szoftver vagy egyéb anyag szerzői jogi adatait, jogi vagy egyéb tájékoztatóit, illetve annak eredetére utaló más jegyeket vagy címkéket.
 • Nem korlátoz vagy gátol más felhasználókat a Kommunikációs szolgáltatások használatában.
 • Nem sérti meg az adott Kommunikációs szolgáltatásra vonatkozó viselkedési szabályokat és útmutatásokat.
 • Nem gyűjt össze másokra vonatkozó információkat, az e-mail címeket is beleértve.
 • Nem sért meg semmilyen vonatkozó törvényt és jogszabályt.
 • Nem tünteti fel magát hamis személyazonossággal mások félrevezetése céljából.
 • Nem használja fel, nem tölti le és másféleképpen sem másolja, illetve (ellenszolgáltatásért cserébe vagy ellenszolgáltatás nélkül) nem bocsátja más magán- vagy jogi személy részére a Szolgáltatások felhasználóinak semmiféle címjegyzékét, illetve bármiféle egyéb felhasználói vagy használati információt, vagy azok valamely részét.

Az IT Analyst Solutions Kft. nem köteles felügyelni a Kommunikációs szolgáltatásokat, mindazonáltal fenntartja a jogot a Kommunikációs szolgáltatásokon közzétett anyagok ellenőrzésére, illetve bármiféle anyag saját kizárólagos hatókörében történő eltávolítására. Továbbá fenntartja a jogot arra, hogy bármikor, minden előzetes figyelmeztetés nélkül és bármiféle okból kifolyólag megvonja a Kommunikációs szolgáltatásokhoz való hozzáférési jogokat.

Az IT Analyst Solutions Kft. fenntartja a jogot, hogy bármikor kiszolgáltasson minden olyan információt, amely az itanalyst.hu megítélése szerint szükséges bármely vonatkozó törvény, jogszabály, jogi eljárás vagy hatósági kérés követelményeinek kielégítéséhez, illetve arra, hogy részben vagy egészben módosítsa vagy eltávolítsa az anyagokban foglalt információkat, vagy megtagadja azok közzétételét.

AZ itanalyst.hu RÉSZÉRE NYÚJTOTT VAGY A WEBHELYÉN KÖZZÉTETT ANYAGOK TULAJDONA

Az IT Analyst Solutions Kft. nem követeli magának az Ön által az itanalyst.hu rendelkezésére bocsátott anyagok (köztük vélemények és tanácsok), illetve a nyilvános vagy magánjellegű közösségek tagjai számára közzétett, feltöltött, beírt vagy benyújtott anyagok tulajdonjogát (egyenként „Közlemény”, együttesen „Közlemények”). Azonban azáltal, hogy Ön közzéteszi, feltölti, beírja („Közzéteszi”) közleményét, felruházza az itanalyst.hu-t, az Ön közleményeinek felhasználására. Ezek a jogok többek között a következő licencjogokra terjednek ki: a Közlemény másolása, terjesztése, átvitele, nyilvános megjelenítése, nyilvános előadása, reprodukálása, szerkesztése, lefordítása és újraformázása; az Ön nevének a Közleményéhez kapcsolódó közzététele; bármely ilyen jognak a Szolgáltatásokat nyújtó bármely vállalat részére történő licencbe adása. A jelen dokumentumban foglaltak szerint az itanalyst.hu rendelkezésére bocsátott Közleményekért semmiféle ellenszolgáltatás nem jár, közzététele vagy felhasználása nem kötelező, illetve az IT Analyst Solutions Kft. saját hatáskörében bármikor eltávolíthatja bármely Közleményt.

A fentiekben foglalt garancián és kijelentésen kívül, ha olyan Közleményt tesz közzé, amely képeket, fényképeket és egyéb részben vagy egészben grafikus elemeket tartalmaz („Képek”), azzal garantálja és kijelenti, hogy

 1. Ön az ilyen Képek szerzői jogának tulajdonosa, vagy hogy az ilyen Képek szerzői jogának tulajdonosa megadta önnek az ilyen Képek és/vagy a Képekben foglalt tartalom vagy képek a felhasználás módjának és céljának megfelelő, illetve a jelen felhasználási feltételek által egyébként engedélyezett célnak megfelelő felhasználására
 2. hogy az ilyen Képeken ábrázolt esetleges személyek hozzájárultak a Képeknek a jelen Felhasználási feltételekben foglalt célokra történő felhasználásához, vagyis például a Képek terjesztéséhez, nyilvános megjelenítéséhez és reprodukálásához. A Képek Közzétételével engedélyt ad
 3. a magánközösségek minden tagja számára (a magánközösségek tagjai számára elérhető ilyen Képek esetén) és/vagy
 4. a nagyközönség számára (a Szolgáltatásoknak a magánközösségekétől különböző bármely más helyén elérhetővé tett Képek esetén) a Képeinek bármely Szolgáltatással kapcsolatos, a jelen Felhasználási feltételekben foglaltak szerinti felhasználására (többek között a képeket tartalmazó nyomatok és ajándéktárgyak elkészítésére, illetve korlátozás nélküli, nem kizárólagos, jogdíjmentes, az egész világra érvényes engedélyt ad a következőkre: a Képeknek az Ön neve feltüntetése nélkül történő másolása, terjesztése, átvitele, nyilvános bemutatása, nyilvános előadása, reprodukálása, módosítása, lefordítása és újraformázása, illetve az ilyen jogoknak a Szolgáltatások bármely nyújtója részére történő továbblicenszelési joga. A Képekhez kapcsolódóan az ezt megelőző mondatokban megadott engedélyek megszűnnek, amennyiben teljes egészükben eltávolítja az ilyen Képeket. A Képek felhasználásáért semmiféle ellenszolgáltatás nem jár.

KÜLSŐ FELEK WEBHELYEIRE MUTATÓ HIVATKOZÁSOK

Az IT Analyst Solutions Kft. webhelyén kívülre mutató hivatkozások olyan független webhelyek,  amelyek nem állnak az itanalyst.hu irányítása alatt, így azok működéséért, tartalmáért az itanalyst.hu nem tehető felelőssé. Az IT Analyst Solutions Kft. továbbá nem felelős a hivatkozott helyekről származó műsorokért, vagy bármely más adásért.

FÓRUM HASZNÁLATÁNAK ALAPSZABÁLYAI

Tilos az IT Analyst Solutions Kft. fórumát mások emberi méltóságának megsértésére használni. Kifejezetten tilos a nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek, és megkülönböztetéseknek – akár burkolt formában is hangot adni. A fenti szabály megszegése azonnali kizárást eredményez.

Tilos bármilyen illegális tevékenység, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetre irányuló felbujtás.

Tilos nyílt szexualitást leíró/ábrázoló hozzászólások, képek rögzítése, az ilyen szöveges/képi információt tartalmazó internetes oldalak hivatkozásainak bemutatása.

A fórum hozzászólásai nem tartalmazhatnak obszcén (http://www.idegen-szavak.hu/keres/obszc%C3%A9n) kifejezéseket, valamint egyes vagy akár az összes fórumozót sértő, kritizáló megállapításokat. Feltétlenül kerülendő a többi fórumozót személyében támadó, személyeskedő fellépés. Ilyen hozzászólást rögzítő fórumozót azonnal ki kell zárni, enyhébb esetben alkalmazható megoldás a tagság időleges felfüggesztése. 

Minden információ közzétételt dátum és időpont megadásával, valamint a regisztrációs eljárás során rögzített nick névvel (becenévvel) kell ellátni.

Az Interneten közzétett tartalmak zömére Szerzői Jogi szabályok vonatkoznak. Kérjük, ennek figyelembevételét más oldalakról történő idézet, illetve ábrák beillesztése esetén a pontos forrás megjelölése kötelező.

Tilos a tagok megtévesztésére alkalmas regisztráció, azaz már meglévő nevekhez nagymértékben hasonlító nicknév regisztrálása.

 

A dokumentum utolsó módosítása: 2011.02.09

IT Analyst Solutions Kft.